OVER KASONZE DIENSTENNIEUWSINTERACTIEFFORMULIEREN
KAS NieuwsNieuws Archief

Het laatste nieuws: goed om te weten

Blijf met KAS Verzekeringen op de hoogte van het laatste nieuws. Elke maand verzamelen wij nieuwsfeiten die u goed van pas kunnen komen. En natuurlijk: als u in verband hiermee vragen heeft over uw eigen situatie, kunt u altijd contact met ons opnemen!

KAS Verzekeringen
Boslaan 109
7823 TT Emmen
T 0591 - 625248
F 0591 - 625853
info@kasverzekeringen.nl

03-11-2011

Verbond: plan Knol slecht voor woningmarkt

Volgens het Verbond is het voorstel van DNB om bij hypotheken een fictief aflossingsschema verplicht te stellen begrijpelijk vanuit het oogpunt van de toezichthouder, maar pakt slecht uit voor burgers met een eigen woning. Directeur Richard Weurding: 'Via de gedragscode hypothecair financiers is de ruimte voor aflossingsvrije hypotheken al vergaand beperkt. Als een verdere inperking van aflossingsvrije hypotheken al in het belang van de klant is, dan zijn er veel betere manieren denkbaar om dit te realiseren.'

Weurding: 'Een discussie over hervorming van de woningmarkt in brede zin is op zijn plaats, maar het voorstel van DNB met betrekking tot aflossingsvrije hypotheken is een slecht idee. Deze variant heeft vergaande negatieve gevolgen voor de koopkracht van woningbezitters en de waarde van woningen. Dit soort losse suggesties helpen de woningmarkt in de huidige lastige situatie niet. Het Verbond vindt het van groot belang dat het langetermijnvertrouwen in de woningmarkt en de fiscale behandeling van de eigen woning kan terugkeren. (Bron: InFinance)
Terug naar het nieuws